Grillowane nie zawsze musi oznaczać mięsne party. Kaszanki, kiełbaski, boczek i karczek – przeważnie to przychodzi na myśl jako pierwsze w związku z grillem. Na szczęście zwolennicy zdrowego odżywiania, wegetarianie oraz ludzie unikający mięsnych potraw także znajdą pyszne dania na ruszczcie grilla. Świetną alternatywą dla popularnych dań rzucanych na ruszt stanowią grillowane szparagi. Brzmi niesztampowo, a smakuje cudownie! Ich subtelny smak na pewno przypadnie do gustu poszukiwaczom nowych smaków, także i mięsożercy z pewnością chętnie skosztują nowości, która może być świetnym uzupełnieniem dania głównego. Do szparag z grilla pasują między innymi różnego rodzaju sałatki, przykładowo: tradycyjna sałatka jarzynowa lub zdrowa, z dodatkiem szpinaku, oliwek i pomidorów. Każdy odnajdzie coś, co zadowoli gust smakowy. Skończyła się epoka sztampowych imprez grillowych, gdzie kiełbaski święciły triumfy popularności. Zresztą, grill bez grilla również jest w modzie, wystarczy opcja grillowania w piekarniku albo grill gazowy oraz pyszne, zdrowe jedzenie jest w zasięgu ręki o każdej porze roku. Sezon na grillowanie może trwać cały rok a zdrowe jedzenie może być niezapomnianą przygodą zarówno od strony technicznej, związanej z przygotowaniami, jak i od strony smakowej, związanej z konsumpcją. Świetne samopoczucie na 100% gwarantowane po takiej dawce witamin. Czas udać się na zakupy po szparagi i produkty sałatkowe – sezon zdrowego jedzenia trwa cały rok!
Zdrowe grillowanie
8
lut